Burgerhulpverlener worden

Als je wilt helpen en niet met lege handen wilt staan…

Burgerhulpverlener worden

Burgerhulpverlener
Wil je actief helpen onze buurt veiliger te maken en wil je niet met lege handen staan als plotseling iemand in je nabijheid wordt getroffen door een hartstilstand dan kun je burgerhulpverlener worden. Het is belangrijk en ook ontzettend fijn als veel bewoners van onze wijk die stap maken.

Wat doet een burgerhulpverlener
Als burgerhulpverlener sta je aangemeld bij het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu. Bij een hartstilstand in je buurt krijgt je via je mobiel een oproep om naar het slachtoffer te gaan. Bij een oproep ben je nooit verplicht om naar het slachtoffer te gaan. Misschien zie je de oproep niet op tijd, ben je te ver van het slachtoffer vandaan of kun je gewoon echt niet weg. Het systeem stuurt meerdere burgerhulpverleners een oproep. De kans is dus heel groot dat je andere burgerhulpverleners aantreft bij het slachtoffer. Een deel van hen krijgt het verzoek om direct naar het slachtoffer te gaan en te starten met reanimeren. Anderen krijgen het verzoek om eerst een AED op te halen. Als de AED beveiligd is, krijg je een pincode om de kast te openen.
Meer informatie: hartslagnu.nl

Wie kan burgerhulpverlener worden?
Om je aan te melden is de eis dat je 18 jaar of ouder bent en in de afgelopen twee jaar een van deze trainingen hebt gevolgd:
·      Een basis- of herhalingscursus reanimatie
·      Een reanimatietraining als bedrijfshulpverlener of EHBO’er
·      Een reanimatietraining voor je beroep of studie (bijvoorbeeld arts, brandweer of politie)

Reanimatiecursussen
Het idee is dat zich rondom iedere AED een groep vormt van burgerhulpverleners. Een reanimatietraining neemt een klein dagdeel in beslag. We willen er aan bijdragen dat regelmatig de mogelijk bestaat op een basis- of herhalingscursus reanimatie te volgen.

Contact
Heb je vragen, wil je een cursus  volgen of zou je er een willen geven neem dan contact met ons op.
Mail: zesminuten@kpnmail.nl (Ferdinand van der Gun, contactpersoon van de werkgroep).