Zelf met je buren een AED aanschaffen

Een BuurtAED aanschaffen

Zelf een AED aanschaffen?
Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten cruciaal. Op de kaart kun je zien waar de dichtstbijzijnde AED van ons project zich bevindt.
Samen met je buren in een (deel van een) straat kun je inschatten of de afstand naar de dichtstbijzijnde AED niet te lang is en of je het initiatief wilt nemen een eigen AED aan te schaffen. Zes minuten voor het hele proces is erg kort. Een loopafstand van twee minuten heen en twee minuten terug is dan al heel lang.

Geld inzamelen voor een eigen AED
Bewoners kunnen samen met hun buren geld inzamelen voor een eigen AED, met € 1075 korting. De Hartstichting & Philips hebben is samenwerking een BuurtAED-pakket samengesteld speciaal voor buurten in Nederland. Het bestaat uit een AED + buitenkast met korting en 5 jaar service en onderhoud. De prijs van het BuurtAED-pakket met pincode-slot is € 1660 (normaal € 2735).
Meer informatie: www.hartstichting.nl/aed 

Een actie starten
Je kunt via buurtaed.nl een actie starten waarbij rechtstreeks donaties voor de AED kunnen worden gestort. Is het bedrag binnen dan wordt de AED geleverd. Wij ondersteunen dat traject met kennis, teksten, tips, geld, materialen en opleidingen. 
Meer informatie: www.buurtaed.nl

Extra sponsorbijdragen
De werkgroep zoekt naar sponsors die een bijdrage willen geven aan het project.
Voor een aantal BuurtAED’s is een extra financiële bijdrage van € 460,- beschikbaar. Deze extra financiële bijdragen worden gedoneerd door het Wijkplatform Malburgen Oost, Immerloo en ’t Duifje.
Een ondernemer uit Stadseiland draagt daarnaast maar liefst € 300,- bij aan de aanschaf een BuurtAED.

Beheerders
Een AED heeft zorg en onderhoud nodig. Pads en accu’s moeten periodiek worden vervangen. Bij storingen en als de AED is gebruikt is actie vereist. Degene die daar in de eerste plaats voor zorgt noemen we de beheerder van de AED. Dat is vaak degene aan wiens woning de AED is geïnstalleerd. We willen (toekomstige) beheerders ondersteunen en ervaringen uitwisselen.

Contact
Overweeg je een AED aan te schaffen of wil je wel wat meer informatie neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. We kunnen de mogelijkheden bespreken en ervaringen delen.
Mail: zesminuten@kpnmail.nl  Ferdinand van der Gun, contactpersoon van de werkgroep