Een AED cursus volgen

Samen voor elkaar…

Reanimatiecursussen

Een reanimatiecursus
In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED bedienen. Zo weet je wat je moet doen bij een hartstilstand en kun je levens redden.

Onze cursussen
Wij organiseren binnen het Project zes minuten Stadseiland regelmatig reanimatiecursussen voor bewoners van onze wijk. De cursussen worden verzorgd door KNV EHBO afdeling Arnhem-Presikhaaf. Dat is een vrijwilligersorganisatie die EHBO- en Reanimatiecursussen aanbiedt. Een uiterst plezierig, professioneel en gemotiveerd team. Zij zijn geregistreerd Reanimatiepartner van de Hartstichting.

De inhoud
In de cursus van een klein dagdeel leer je hoe je een hartstilstand herkent, wat je als eerste moet doen en hoe je reanimeert en een AED gebruikt. Je oefent dat samen met anderen op een reanimatiepop. Er wordt specifieke aandacht besteedt aan het reanimeren van kinderen en baby’s. Ook de heimlichgreep en de stabiele zijligging komen aan de orde.

Burgerhulpverlener
Na afloop krijg je een officieel certificaat van de Hartstichting waarmee je je kunt aanmelden als burgerhulpverlener. Het is gewenst dat je de cursus jaarlijks herhaalt.

Kosten
De kosten van de cursus bedragen € 20,00 per persoon. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een reanimatiecursus (deels). Je ontvangt daarom een factuur die je kunt gebruiken voor het declareren. De € 20,00 dien je aan het begin van de cursus met gepast geld contant te voldoen. 

Lopende cursussen
Op dit moment staan de onderstaande cursussen gepland. Ze gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen.

Dinsdagavond. Cursusnummer: 09. 
Datum 27 oktober 2020.
Tijdstip: 19.30 uur.
Locatie: Eilandstaete, Abe Lenstrahof 132.
Status: Voor deze cursus kun je je aanmelden.

Zaterdagmorgen. Cursusnummer: 10. 
Datum 31 oktober 2020.
Tijdstip: 9.00 uur uur.
Locatie: Eilandstaete, Abe Lenstrahof 132.
Status: Voor deze cursus kun je je aanmelden.

Dinsdagmorgen. Cursusnummer: 08. 
Datum 27 oktober 2020.
Tijdstip: 9.00 uur.
Locatie: Eilandstaete, Abe Lenstrahof 132.
Status: Voor deze cursus kun je je aanmelden.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor een cursus door je naam (voornaam en achternaam), je adres (voor de factuur en de groepsindeling) en je e-mailadres te mailen naar: zesminuten@kpnmail.nl (Ferdinand van der Gun, contactpersoon van de werkgroep). Vermeld verder om welke cursus het gaat. (cursusnummer en datum). Je hoort daarna zo spoedig mogelijk of je bent geplaatst.

Nieuwe cursussen
We proberen de momenten waarop de cursussen worden aangeboden zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte. We zullen daarom, zeker in het begin, de dagen van de week en de dagdelen variëren. Kijk voor nieuwe cursussen regelmatig op de website. Mocht je een specifieke wens hebben meld het ons, dan kunnen we proberen er rekening mee te houden.

Reanimatie-1
Reanimatie-2
Reanimatie-3