De BuurtAED

van het Project zes minuten Stadseiland

De BuurtAED configuratie

De BuurtAED van het Project zes minuten Stadseiland zit in een buitenkast met een pincode slot. Wat zit er nu eigenlijk in zo’n kast en hoe werkt het in grote lijnen? Hieronder vindt u het antwoord.

De buitenkast

In de buitenkast zit verwarming en koeling zodat de AED, en met name de batterij er van, altijd de juiste temperatuur heeft. In geval van nood krijgt de hulpverlener een bericht met daar in de viercijferige pincode. Toets deze code in gevolgd door de V-toets om de kast te openen. Pak de klep van de kast links en rechts boven beet, vingers in de uitsparing, en trek in een krachtige beweging de klep naar voren. De klep opent naar u toe en scharniert naar beneden.


In de buitenkast zitten de koffer met daarin de Philips Heartstart FRx AED en een snelle interventiekit met hulpmiddelen.

De snelle interventiekit

De Snelle interventiekit zit vastgeklikt aan de AED-koffer en wordt op die manier automatisch meegenomen. De kit bevat een kledingschaar voor het verwijderen van de kleding, een beademingsmasker, een veiligheids-scheermes, handschoenen voor je eigen veiligheid en een handdoek. 


De koffer met de AED en de Smart Pads.

In de koffer bevinden zich de feitelijke AED en de Philips HeartStart electroden (Smart Pads). De pads zitten in een kunststof doosje verpakt aan de linkerkant en zijn kant en klaar aangesloten op de AED.

Met de groene startknop (rechts boven) start de burgerhulpverlener het gebruik. De AED geeft vervolgens de instructies die nodig zijn.

De Philips HeartStart electroden ’voelen’ wanneer ze uit de cassette gehaald en door de burgerhulpverlener op de borst van het slachtoffer geplaatst zijn. Het toestel past zich aan de snelheid van de hulpverlener aan.

Deze informatie is bedoeld voor belangstellenden en als aanvulling op de reanimatiecursus. Dit om de “eigen” AED wat beter te leren kennen. De informatie geldt niet als een zelfstandige instructie.