Bloembollen in Stadseiland

In veel Arnhemse plantsoenen kondigen in het vroege voorjaar fleurige bloembollen het voorjaar aan. Op de foto hierboven zie je het plantsoen in de Visserslaan. Maar in Stadseiland bleef het altijd een kale boel. Daarom heeft de bewonersvereniging een verzoek gedaan bij de gemeente om ook in onze wijk bloembollen te planten. 

De plantsoenendienst wilde graag meewerken bij de uitvoering, maar budget moesten we maar elders zoeken, want dat was er niet. 

Gelukkig had het Wijkplatform van Malburgen-Oost aan het eind van dit jaar nog wat geld over en mocht dit besteed worden aan het planten van bloembollen langs de Stadswaardenlaan. Zo is het gekomen dat in december een strook van 1 meter breed vanaf het Abe Lenstrahof tot en met het park is ingeplant met een bollenmengsel dat over een paar maanden al in bloei komt.

Een cadeau voor onze wijk dat ons jarenlang voorjaarsplezier gaat geven. En dat niet alleen voor ons, maar ook voor de bijen en andere insecten! 

3 reacties

 1. Het is al bijna eind maart en het resultaat is tot nu toe nogal schraal. Alleen wat crocussen laten zich zien. Ik heb aan de gemeente gevraagd of het wel goed gaat met de bollenaanplant. Als antwoord kreeg ik dit te horen: Laten we het nog even aankijken. Het is laat in het seizoen geplant. Dat kan ermee te maken hebben.
  Maar het is goed om het te blijven volgen. We houden contact hierover.

  Bloembollen langs de Stadswaardenlaan

 2. Ik heb via Fixi het poten van bloembolllen aangevraagd voor de Pluimzeggelaan en kreeg als antwoord dat dit niet in het huidige maaibeleid past. Is dit een kwestie van met twee maten meten?

  1. Op de Stadswaardenlaan was vanaf begin vorig jaar, op initiatief van de gemeente, al afgesproken dat een strook van twee meter breed minder gemaaid zou worden. Daarom konden de bloembollen daar geplant worden.
   Hoe is het maaibeleid op de Pluimzeggelaan?

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik