De Burchttuin

Dit voorjaar is een groepje buurtbewoners begonnen met de aanleg van een buurttuin, de Burchttuin.  
Een
 aantrekkelijke toevoeging aan ons al mooie park, met bloemen, kruiden, groentes en fruit.  Een verrijking, niet alleen voor bewoners jong en oud, maar ook voor vogels, bijen, vlinders en insecten. Een tuin voor iedereen.

In april is een begin gemaakt, in 4 bakken van circa 4 x 4 meter. Het zijn geen privétuintjes, we doen alles gezamenlijk. De oogst is voor de mensen die meehelpen in de tuin, de vogels en om uit te delen indien er voldoende is. 

Groen verbindt
Hieronder een beeldverhaal hoe het dit seizoen is gegaan. Woensdagavond (vanaf 19.30) en zaterdagmiddag (vanaf 15.30 uur) zijn de vaste tijden wanneer er in de tuin wordt gewerkt. Naast de kerngroep zijn er vaak ook andere bewoners die incidenteel meehelpen. Het is een fijne bezigheid, heel gezellig en leuk om medebewoners te ontmoeten en te leren kennen. 

Droogte
Het was deze zomer wel heel erg droog en warm. Het was nodig om bijna elke avond de planten water te geven. Aanvankelijk deden we dat uit de sloot, met behulp van een accupomp en een tuinslang. Begin juli hebben we een putboring laten doen, zodat we nu het schone grondwater kunnen gebruiken. 
 
Kerngroep
De kerngroep van bewoners die verantwoordelijk zijn voor aanleg en onderhoud, ook op langere termijn, bestaat uit 8 personen (zie de namen hieronder). Deze kunnen worden aangesproken als er iets niet goed gaat.
 
Meedoen
Heb je zin om mee te doen of mee te denken? Kom dan langs op de vaste tijden of stuur een mail naar  buurttuinstadseiland@gmail.com
Liefst met vermelding van je adres. Wij nemen dan contact met je op.
 
Het team Burchttuin Stadseiland
Suzan Slebus, Judith Doorn, Hans Gerritsen, Marion Fischer, Nico Huffels, Otto Munters, Marlies Smit, Beitske Janse

 

2 reacties

  1. Hoi, gisteren (3/9) ben ik om 15.30 bij de tuin geweest. Er was verder niemand. Ik ben zo vrij geweest om wat bonen die er nog hingen te plukken en mee te nemen.
    Een paar weken geleden ben ik er ook geweest op een woensdagavond. Toen was er ook niemand van het vaste team, wel kwam iemand anders, Irene heet ze dacht ik. En toen hebben we een half uurtje onkruid weggehaald.
    Groetjes Ini

    1. Door de vakantieperiode kon er niet altijd iemand van het vaste team aanwezig zijn, maar leuk dat jullie uit eigen beweging onkruid hebben weggehaald! En de oogst is voor degenen die meehelpen in de Burchttuin, dus helemaal goed!

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik