Papiercontainers

Zoals jullie weten wordt het papier en karton momenteel niet opgehaald, omdat dit door vrijwilligers gebeurd en die wil de gemeente niet blootstellen aan onnodige risico’s. Wat we nu dus doen is papier en karton massaal in de ondergrondse containers stoppen, logisch. Bovendien is er nu ook meer van dan normaal, omdat we vaker pakketjes bestellen.

Maar de ondergrondse bakken raken erg snel vol. Om niet te veel papier door de wijk te zien slingeren dat weg waait omdat het er naast gezet is, is het belangrijk dat er géén dozen naast de container worden gezet als deze vol is. Neem het oud papier in dat geval weer mee naar huis en probeer het later opnieuw. De papiercontainers worden deze dagen extra vaak geleegd. Ook helpt het om grote kartonnen dozen niet in de container te doen. Juist het grote verpakkingsmateriaal zorgt ervoor dat de papiercontainer snel volraakt. Maak dozen plat en bewaar deze a.u.b. zoveel mogelijk thuis totdat er weer papier wordt opgehaald. Dan blijft er meer ruimte in de containers voor gewoon oud papier. 

Update: op maandag 20 april wordt oud papier en karton weer aan huis opgehaald. In verband met de coronamaatregelen wordt dit niet met hulp van vrijwilligers van verenigingen gedaan. Daarom is er tijdelijk een aangepaste inzameling. Belangrijk: papier moet op de ophaaldag voor 7.30 uur aan straat worden gezet. Voor data na 20 april: zie Arnhem oud papier

Laten we ondertussen zo veel mogelijk met z’n allen voorkomen dat de omgeving vervuild raakt, wat met een beetje wind snel het geval is. 

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik