Samen zingen in wijk

Zou het niet leuk zijn om deze winter eens samen te zingen in onze wijk? Dat kan!
Op drie verschillende avonden studeert mede-wijkbewoonster en zanglerares Hannelore Wagemakers (Vocalissima) met ons steeds een leuk traditioneel liedje in vanuit elke keer een ander deel van de wereld.

Dinsdag 4 februari: Westron Wynde
Dit korte liedje is eigenlijk een fragment uit een langer lied uit de tijd van koning Henry VIII (begin zestiende eeuw), koning van Engeland en van Ierland. Alleen 4 regels hebben de tand des tijds overleefd. Het is waarschijnlijk gecomponeerd in de eerste helft van de 16e eeuw.


Het liedje gaat over, hoe kan het ook anders, het verlangen van de zanger om bij zijn liefje te zijn. Het is winter en hij is ver van huis. Hij wenst dat het lente wordt en dat hij zijn geliefde weer in de armen kan sluiten. Het liedje begint rustig, maar bij de herhaling verdubbelt het tempo en komt er een tweede stem bij.

Dinsdag 10 maart: Durme Durme
Dit is een Sefardisch slaapliedje in het Ladino (Judeo-Spaans). Het is een Joods liedje. In 1492 werden de joden gedwongen Spanje te verlaten. De betekenis van de tekst is: Slaap, mama’s kleine jongen, vrij van zorgen en pijn, slaap vrij van zorgen en pijn.

Dinsdag 24 maart: Shosholoza
Een traditioneel Zuid-Afrikaans volkslied. Het lied werd oorspronkelijk gezongen door voornamelijk mannelijke arbeiders in een zogenaamde vraag-en-antwoordstijl. Het woord Shosholoza betekent “ga voorwaarts” of “maak plaats voor de volgende man” en doet denken aan het geluid van een stoomlocomotief, in het Noord-Ndebele/Zoeloe “stimela” genoemd.

Deelname en aanmelden
Eilandstaete, Abe Lenstrahof 132, biedt gastvrij onderkomen aan de avonden. We zingen van 20.00 uur tot 22.00 uur. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Wel moet je je vooraf aanmelden. Dat kun je doen door te mailen naar start@kpnplanet.nl. Vermeld naast je naam aan welke avond(en) je wilt deelnemen. Je mag je voor alle drie aanmelden.
Het maximum aantal deelnemers per avond is 25. Zijn er meer aanmeldingen dan proberen wij een eerlijke keuze te maken. Je krijgt per mail een bevestiging van je definitieve deelname aan een avond. Aanmelden voor de tweede en derde avond kan tot vrijdag 6 maart.

Doe je mee? We zien je graag verschijnen.
Hannelore Wagemakers en Ferdinand van der Gun

3 reacties

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik