Buurtbarbecue

De buurtbarbecue op zondag 26 augustus werd goed bezocht. Er waren ook veel nieuwe bewoners uit onze wijk, het was heel leuk om daar kennis mee te maken. Fijne mensen met veel enthousiasme om in onze mooie wijk te wonen en betrokken te zijn bij buurtactiviteiten.
De sfeer was heel gezellig en er waren meer dan 54 bewoners. Ook het weer werkte mee, de aangekondigde regenbuien werden uitgesteld tot de barbecue was afgelopen. De locatie, de boulevard achter de Kea Boumanstraat bij appartementengebouw Wijdse Rijn, was goed gekozen. Er waren veel zitmogelijkheden en de kinderen konden er leuk spelen.

Bijzonder was ook dat een vertegenwoordiging van de nieuwe bewoners van de woningen die nu nog in aanbouw zijn aan het Charly Bosveldhof, er ook al bij waren. Hartelijk welkom op Stadseiland! Er werden al plannen geopperd om volgend jaar met elkaar hun komst te vieren met een Pasar Malam in het park.

De formule: “bewonersvereniging huurt een aantal grote gasbarbecues en de bewoners nemen hun eigen eten, drinken, borden en bestek mee” werkte heel goed. Ook konden we de 5 nieuwe opklapbare tafels met banken uitproberen, aangeschaft met hulp van de Stadsburen en tal van donaties van buurtbewoners. De tafels zijn aangeschaft nadat de aanvankelijke bedoeling om een buurttafel op een vaste locatie te zetten op bezwaren stuitte van bewoners van nabijgelegen woningen. Dit is een mooie oplossing om op wisselende locaties buurtbijeenkomsten te houden. De tafels zijn ook beschikbaar voor spontane activiteiten. Zoek contact met de Stadsburen als je daar gebruik van wilt maken. 

Eén reactie

  1. In Memoriam:   
    Helaas ontvingen we het bericht dat een van de deelnemers aan de barbecue, mevrouw Jopy Brouwer, zojuist overleden is aan een hartstilstand. Zij was de begeesterde initiatiefneemster van de Indische woongemeenschap van de Stichting Rumah Impian Kita Arnhem, waarvoor op dit moment in Stadseiland appartementen worden gebouwd. Dat zij met haar zoon nu al aanwezig was op de buurtbarbecue, terwijl er nog volop gebouwd wordt, getuigt van haar inzet om samen te willen werken en te leven met onze buurt.
     

    Jopy Brouwer
                       Jopy Brouwer

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik