Een creatieve buurman

Is het je al eens opgevallen dat er een aantal mooie glas in lood ramen te zien zijn aan de Fanny Blankers-Koenstraat nr. 1, nr 17 en 27, op Kea Boumanstraat 39 en op Adriaan Paulenstraat 22. En sinds vandaag, 6 maart, ook op Fanny Blankers-Koenstraat 89, waar wij wonen.

Nu is een glas in lood raam natuurlijk al bijzonder, maar als je eens gaat kijken dan zie je dat de ontwerpen ook heel mooi en eigentijds zijn. Maar wat nog leuker is, deze mooie ramen worden gemaakt door een buurman in de wijk, Jos Specken. Hij heeft zich hobbymatig verdiept in glas in lood ramen maken en heeft dus een paar mooie opdrachten mogen uitvoeren in de wijk. 

Ik was al jong liefhebber van dit oude ambacht doordat twee ooms van mij glas in lood ramen maakten voor kerken in Nederland. Toen wij er achter kwamen dat Jos dit oude ambacht uitoefent, zijn we met hem in gesprek geraakt. Het idee van het bijzondere ontwerp kwam van Jos zelf. Hij stuurde een schets, vind je dit wat? Puur op gevoel had hij een ontwerp gemaakt waarvan hij dacht dat het wel bij ons paste, nou als een bus!

Na ons gesprek is mijn man Warner het in een ontwerp programma gaan verfijnen. Daar is iets bijzonders uitgekomen en in de afgelopen weken heeft Jos het raam gemaakt. Elke dag als we weer een stukje te zien kregen stonden we te glunderen, we konden niet wachten! Jos heeft er hard aan gewerkt, want het raam moest op tijd af zijn, voordat hij en zijn vrouw Trijntje helaas uit onze wijk gaan verhuizen. We zijn dankbaar voor wat ze bij ons achterlaten, grote dank aan Jos!

Kom maar gauw kijken! 
Cecile en Warner, Fanny Blankers-Koenstraat 89

e7e50484-b262-474c-a1f9-bb6d7bbfd163

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik