Eerste electrische deelauto in Stadseiland!

Update 5 november
De Renault Zoë die aan het Charley Bosveldhof staat heeft nu voldoende deelnemers, maar er kunnen nog wel wat actieve deelnemers bij. Dan kan er een tweede auto geplaatst worden. Misschien een VW ID3 of een Hyundai Kona EV.

Er zijn wat wijzigingen in de tarieven. Het uurtarief is verhoogd naar €3,50 per uur en de kilometer prijs is verhoogd naar €0,30 per km, €35 max. per 24 uur. De beheerdersvergoeding is €12,50 per maand.

Er is inmiddels ook een Hyundai Kona EV geplaatst in de wijk Kronenburg. Mocht je een grotere en ruimere auto willen. De exacte plaats is Kronenburgsingel richting Elden, 5 km van Stadseiland.
Voor vragen kan je terecht bij fobufer@gmail.com

Oorspronkelijk bericht:
Sinds kort staat er een Renault Zoë van MyWheels in de wijk. Die kan iedereen gebruiken die zich heeft ingeschreven bij MyWheels en de app heeft gedownload. Het goede nieuws is dat daar geen vaste maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Alleen als je de auto gebruikt betaal je daarvoor, een vast bedrag van €3,25 per uur (maximaal €32,50 per dag) en €0,24 per km. 

De brandstof (electriciteit ) is inbegrepen. Gebruik je de deelauto vaker, dan kun je een abonnement nemen voor €10 of €25 per maand en krijg je resp. 15% of 25% korting. Reserveren en openen van de auto gaat via een app. 

Op deze manier kan de toenemende parkeerdruk in de wijk verminderd worden. De deelauto kan een goede oplossing zijn om geen tweede auto aan te hoefen schaffen, of deze te kunnen verkopen. Vooral als een auto niet veel gebruikt wordt is een deelauto veel goedkoper. En dan rijd je bovendien heerlijk in een supermoderne electrische auto!

Stadseilandbewoner Ferdinand Hesse zet zich sterk in voor deelauto’s in de wijk. Hij woont sinds een paar jaar in een van de nieuwe appartementen­gebouwen aan de Charley Bosveldhof. Ferdinand heeft zelf geen auto en is al jarenlang een tevreden gebruiker van een deelauto van MyWheels. Deze stond tot voor kort wat verder weg, maar nu dus vlak bij huis. Een vaste standplaats is er op dit moment nog niet, maar op de app kun je altijd zien waar de auto staat in de wijk.

Aan een vaste staanplaats wordt wel gewerkt, het liefst zelfs meerdere als er voldoende gebruikers zijn. Met twee medewerkers van de gemeente en een van MyWheels is er afgelopen week een wijkschouw gedaan waar deze standplaatsen met een laadpaal zouden kunnen komen. De gemeente komt binnenkort met een voorstel hierover, waar buurtbewoners op kunnen reageren. 

Op de wijkdag van 11 september kun je bij de kraam van MyWheels alle informatie krijgen en de deelauto, een Renault Zoe, bekijken. Ferdinand H. is dan aanwezig en kan je er alles over vertellen.

Maar je hoeft daar niet op te wachten. Je kunt je nu al direct aanmelden bij MyWheels om van de deelauto gebruik te maken. En als je nog niet bekend bent met het gebruik van een electrische auto of de deelauto-app is Ferdinand graag bereid om je op weg te helpen. Stuur hem dan een mailtje. Graag je telefoonnr. vermelden. 

Ferdinand H. staat rechts
Een mogelijke standplaats. Ook aan de andere kant van de wijk kan een standplaats komen bij voldoende interesse.

4 reacties

 1. Ik ben al ruim een half jaar een zeer tevreden gebruiker van Mywheels in Arnhem-Noord.
  De app werkt prima en mocht er iets zijn,dan kun je altijd support van Mywheels raadplegen.

  De tarieven zijn aantrekkelijk en transparant,zeker vergeleken met andere aanbieders van deel- c.q. huurauto’s.
  De auto’s zijn verder nieuw of zo goed als nieuw en uiteraard is pechhulp inbegrepen,mocht je onverhoopt
  wat krijgen onderweg.
  Daarnaast heb ik zelf een ebike voor woon/werkverkeer en huur dus regelmatig een auto van Mywheels….is een ideale match.

 2. Update Electrische deelauto…!!! d.d.17-09-2021

  Het zonegebied is veranderd van “Kamillehof” naar “Stadseiland” Dat wordt ook in de MyWheels APP aangegeven. De auto staat in principe op de kop van de Charley Bosveldhof. In afwachting van een definitieve standplaats in Stadseiland. Deze straat is bijna in het midden van de hele wijk en is daardoor van beide kanten goed bereikbaar (loopafstand).

  Nog geen account? Maak er een aan en gebruik de Promocode bsa25. Het 1e ritje is dan GRATIS!

 3. Update Electrische deelauto….!!! d.d.20-10-2021

  Uitvraag: wie wil per 1 november de taak van beheerder over nemen?
  U moet wel een regelmatige huurder zijn om in aanmerking te komen.
  12.50e p.m. vergoeding.
  Taak: toezicht op laden , ontladen af en toe.
  Toezicht op orde en netheid.

  Graag reacties naar: support@mywheels.nl
  Vermelding: Renault ZOE, L-815-NR, Stadseiland, Arnhem
  Aanmelding Beheerder

 4. Update Electrische deelauto

  Mywheels heeft in december 2021 een Renault ZOE ( N-594-NL ) geplaatst in de wijk Immerloo-1, de wijk aangrenzend aan de Huissensestraat. Zone is Keurvorstlaan t/m einde Pijlkruidstraat. Daar staat ook een laadpaal met twee aansluitpunten. Van Stadseiland is de afstand gemiddeld 800-1500 meter. Deze kan men als backup inzetten als ” onze Renault Stadseiland ” in gebruik is.

  Immerloo-1 is dus niet de wijk met de grote flats richting Het Duifje, dat is Immerloo-2

  Vragen over de deelauto en/of een instructierit?
  fobufer@gmail.com

  Wordt vervolgd…

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik