Eerste electrische deelauto in Stadseiland!

Sinds kort staat er een Renault Zoë van MyWheels in de wijk. Die kan iedereen gebruiken die zich heeft ingeschreven bij MyWheels en de app heeft gedownload. Het goede nieuws is dat daar geen vaste maandelijkse kosten aan verbonden zijn. Alleen als je de auto gebruikt betaal je daarvoor, een vast bedrag van €3,25 per uur (maximaal €32,50 per dag) en €0,24 per km. 

De brandstof (electriciteit ) is inbegrepen. Gebruik je de deelauto vaker, dan kun je een abonnement nemen voor €10 of €25 per maand en krijg je resp. 15% of 25% korting. Reserveren en openen van de auto gaat via een app. 

Op deze manier kan de toenemende parkeerdruk in de wijk verminderd worden. De deelauto kan een goede oplossing zijn om geen tweede auto aan te hoefen schaffen, of deze te kunnen verkopen. Vooral als een auto niet veel gebruikt wordt is een deelauto veel goedkoper. En dan rijd je bovendien heerlijk in een supermoderne electrische auto!

Stadseilandbewoner Ferdinand Hesse zet zich sterk in voor deelauto’s in de wijk. Hij woont sinds een paar jaar in een van de nieuwe appartementen­gebouwen aan de Charley Bosveldhof. Ferdinand heeft zelf geen auto en is al jarenlang een tevreden gebruiker van een deelauto van MyWheels. Deze stond tot voor kort wat verder weg, maar nu dus vlak bij huis. Een vaste standplaats is er op dit moment nog niet, maar op de app kun je altijd zien waar de auto staat in de wijk.

Aan een vaste staanplaats wordt wel gewerkt, het liefst zelfs meerdere als er voldoende gebruikers zijn. Met twee medewerkers van de gemeente en een van MyWheels is er afgelopen week een wijkschouw gedaan waar deze standplaatsen met een laadpaal zouden kunnen komen. De gemeente komt binnenkort met een voorstel hierover, waar buurtbewoners op kunnen reageren. 

Op de wijkdag van 11 september kun je bij de kraam van MyWheels alle informatie krijgen en de deelauto, een Renault Zoe, bekijken. Ferdinand H. is dan aanwezig en kan je er alles over vertellen.

Maar je hoeft daar niet op te wachten. Je kunt je nu al direct aanmelden bij MyWheels om van de deelauto gebruik te maken. En als je nog niet bekend bent met het gebruik van een electrische auto of de deelauto-app is Ferdinand graag bereid om je op weg te helpen. Stuur hem dan een mailtje. Graag je telefoonnr. vermelden. 

Ferdinand H. staat rechts
Een mogelijke standplaats. Ook aan de andere kant van de wijk kan een standplaats komen bij voldoende interesse.

2 reacties

 1. Ik ben al ruim een half jaar een zeer tevreden gebruiker van Mywheels in Arnhem-Noord.
  De app werkt prima en mocht er iets zijn,dan kun je altijd support van Mywheels raadplegen.

  De tarieven zijn aantrekkelijk en transparant,zeker vergeleken met andere aanbieders van deel- c.q. huurauto’s.
  De auto’s zijn verder nieuw of zo goed als nieuw en uiteraard is pechhulp inbegrepen,mocht je onverhoopt
  wat krijgen onderweg.
  Daarnaast heb ik zelf een ebike voor woon/werkverkeer en huur dus regelmatig een auto van Mywheels….is een ideale match.

 2. Update Electrische deelauto…!!! d.d.17-09-2021

  Het zonegebied is veranderd van “Kamillehof” naar “Stadseiland” Dat wordt ook in de MyWheels APP aangegeven. De auto staat in principe op de kop van de Charley Bosveldhof. In afwachting van een definitieve standplaats in Stadseiland. Deze straat is bijna in het midden van de hele wijk en is daardoor van beide kanten goed bereikbaar (loopafstand).

  Nog geen account? Maak er een aan en gebruik de Promocode bsa25. Het 1e ritje is dan GRATIS!

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.  

Share on facebook
Delen op Facebook