In memoriam Marten Souman

Marten Souman is op 27 mei 2021 overleden. Marten was bijna 10 jaar lang penningmeester van de bewonersvereniging en daarnaast ook lid van het Wijkplatform Malburgen Oost en de wijkbeheergroep Oost Noord. Zijn grote betrokkenheid en inzet worden zeer gewaardeerd. Hij heeft heel veel voor de wijk kunnen betekenen.

Voor de bewonersvereniging deed Marten niet alleen de ledenadministratie en de boekhouding, maar ook zette hij zich in voor allerlei andere aangelegenheden die er speelden in en om de wijk. Zoals bijvoorbeeld het probleem van brommers op de dijk, die alleen voor fietsers bedoeld is. Het toenmalige bestuur had zich hier al jarenlang voor ingezet en het kwam tot een verbod, waar de brommers zich echter niets van aantrokken. Marten turfde vanaf zijn balkon meerdere malen het aantal brommers dat langskwam om dat vervolgens aan de wijkagent en gemeente te rapporteren. En het waren er heel wat! Hij was een echte doorzetter, want het duurde heel lang voordat dit effect had, eigenlijk pas in 2020 kwam het voor het eerst tot een strengere handhaving. 
 
We hadden toen al als bestuur met een gezellig etentje in het Bruishuis afscheid van Marten uit het bestuur genomen. We vonden het jammer dat hij uit het bestuur wilde, want hij was onze enige oud gediende en wist van tal van zaken van de hoed en de rand. Ook over de circa 150 leden van de vereniging wist hij veel. We hoefden maar een naam te noemen en hij vertelde ons de bijzonderheden. Zoals bijvoorbeeld zijn ergenis over een aantal leden die al jarenlang geen kontributie betaalden, ondanks tal van aanmaningen die hij hun had gestuurd. Maar vooral over positieve ervaringen van leden die bijdragen aan de fijne wijk die we met elkaar van Stadseiland hebben gemaakt en nog steeds maken. Soms, als er een discussie in een bestuursvergadering gaande was hield Marten zich lange tijd stil. En als de voorzitter dan na een tijdje vroeg: “En, Marten wat vind jij ervan” kwam er een bedachtzaam antwoord van een man die zijn pappenheimers kende en uit jarenlange ervaring putte. Toen hij weg was uit het bestuur voelde dat aanvankelijk wat onwennig, alsof we nu op eigen benen moesten staan, zonder onze penningmeester die zo lang deel uitmaakte van het bestuur en iedereen kende. Marten, dank je wel voor je inzet voor onze wijk!

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik