MyWheels, binnenkort de eerste electrische deelauto in de wijk

Door een tip van wijkbewoner Ferdinand Hesse komt er binnenkort een electrische deelauto in of nabij Stadseiland te staan. Het gaat om een deelauto van MyWheels. Er is ook al een aanvraag voor een vaste standplaats met laadpaal gedaan bij de gemeente.  Het mooie van MyWheels is dat je een abonnement kunt afsluiten zonder vaste maandelijkse kosten. De auto gebruiken kost €3,25 per uur (maximaal €32,50 per dag) + €0,24 per km voor een Renault Zoë of Nissan Leaf. De brandstof (electriciteit ) is inbegrepen. Gebruik je de deelauto vaker, dan kun je een abonnement nemen voor €10 of €25 per maand en krijg je resp. 15% of 25% korting. Reserveren en openen van de auto gaat via een app. 

Alle informatie vind je op de website van MyWheels. Zolang er nog geen vaste standplaats is komt de eerste deelauto vanaf augustus op wisselende plaatsen te staan in of nabij de wijk. Via de app kun je dan zien waar de auto staat en of deze direct beschikbaar is. Door van tevoren te reserveren kan je zorgen dat de auto beschikbaar is op het moment dat je ‘m nodig hebt. Mocht je direct over een auto willen beschikken en is de deelauto in gebruik, dan kun je ook een andere deelauto van Mywheels gebruiken. Op de Groene Weide in Malburgen is een standplaats en in Arnhem-Noord en elders in het land zijn er nog veel meer.

Het is natuurlijk het mooiste als er meer dan één deelauto komt in de wijk, dan grijp je niet zo gauw mis. Deelname aan MyWheels is laagdrempelig, dus de kans dat er voldoende  gebruikers komen is groot. Heb je belangstelling?  Meld je dan direct aan voor een kosteloos abonnement.

5 reacties

 1. Beste bewoners, MEDEDELING….!!!!

  De Electrische Renault Zoë deelauto is vanaf 15 juli 2021 beschikbaar. De auto staat inmiddels in het zonegebied “Kamillehof”. Daar wordt de auto in de regel (tijdelijk) geladen. Dit kan men zien in de app van MyWheels. Maar hij mag ook elders geladen worden als deze laadpaal niet beschikbaar is. Er zijn in totaal 8 laadpunten (2 aansluitingen per laadpaal).

  Mocht er iemand het leuk vinden om beheerder te worden dan kan dat na activering van uw account. Dit levert €12 vaste vergoeding op. Dit wordt gebruikt om de ritprijs te verlagen (leuke spaarpot). De taken zijn: de auto van en aan de lader te zetten, verplaatsen, af en toe banden spanning controle, toezicht, contact en afspraken maken met garage voor onderhoud en storingen en soms als de auto erg vuil is door de wasstraat tegen vergoeding (maar de auto wordt ook regelmatig schoongehouden door een schoonmaakbedrijf).

 2. Update Electrische deelauto…!!! d.d.17-09-2021

  Het zonegebied is veranderd van “Kamillehof” naar “Stadseiland” Dat wordt ook in de MyWheels APP aangegeven. De auto staat in principe op de kop van de Charley Bosveldhof. In afwachting van een definitieve standplaats in Stadseiland. Deze straat is bijna in het midden van de hele wijk en is daardoor van beide kanten goed bereikbaar (loopafstand).

  Nog geen account? Maak er een aan en gebruik de Promocode bsa25. Het 1e ritje is dan GRATIS!

 3. Update Electrische deelauto….!!! d.d. 02-11-2021

  Er zijn wat wijzigingen in de tarieven. Het uurtarief is verhoogd naar 3.50e per uur en de kilometer prijs is verhoogd naar 0.30c per km. 35euro max per 24 uur.
  Beheerdersvergoeding is 12.50e p. maand

  Er is inmiddels ook een Hyundai Kona EV geplaatst in de wijk Kronenburg. Mocht u een grotere en ruimere auto willen ..!!! Deze kost 4.00euro per uur en 0.33c per km. 40euro max per 24 uur. De exacte plaats is Kronenburgsingel richting Elden. 5 km van Stadseiland.

  De Renault Zoë heeft nu voldoende deelnemers , maar er kunnen nog wel wat actieve deelnemers bij. Dan kan er een tweede auto geplaatst worden. Misschien een VW ID3 of een Hyundai Kona EV.

  Vragen????
  fobufer@gmail.com

 4. Update Electrische deelauto….!!! d.d. 10-12-2021

  De vacature voor beheerder is inmiddels ingevuld. Omdat er geen enkele reactie van uit Stadseiland is gekomen, heb ik weer de taak op mij genomen. Dus bij deze heeft iedereen de kans gekregen vanaf juli j.l om zich beschikbaar te stellen.

  Er zijn ook een aantal nieuwe deelauto’s in Arnhem-Noord geplaats. Statenkwartier een Toyota Yaris Hybride, Noordelijke Paralellweg e.o Toyota Yaris Hybride. Er staan nu 25 auto’s van MyWheels in Arnhem. 3 in Arnhem-Zuid en 22 in Arnhem-Noord.

  De aanvraag bij de Gemeente Arnhem om een definitieve vaste standplaats met Lader in Stadeiland is van hun kant niets meer vernomen. Eerste contact met twee ambtenaren was 4 augustus 2021.
  Waarschijnlijk op 5 augustus zijn ze al op ” Kerstreces” gegaan. ( Dan zijn ze ruim en mooi op tijd ) Hoe moeilijk is het een een gat in de grond te maken om een laadpaal te plaatsen??? ( grapje )

  Vragen over de deelauto en of een instructierit….!!!
  fobufer@gmail.com

  Wordt vervolgd…

  Prettige Feestdagen en een Voorspoedig 2022 gewenst.

 5. Update Electrische deelauto ….!!! d.d. 08-01-2022

  Mywheels heeft in december 2021 een Renault ZOE ( N-594-NL ) geplaatst in de wijk Immerloo-1. De wijk aangrenzend Huissensestraat. Zone is Keurvorstlaan t/m einde Pijlkruidstraat. Daar staat ook een laadpaal met twee aansluitpunten. Van Stadseiland is de afstand gemiddeld 800-1500 meter. Deze kan men als Back-Up inzetten als ” onze Renault Stadseiland ” in gebruik is.

  Immerloo-1 is dus niet de wijk met de grote flats richting Het Duifje…..dat is Immerloo-2

  Vragen over de deelauto en of een instructierit….!!!
  fobufer@gmail.com

  Wordt vervolgd…

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.  

Share on facebook
Delen op Facebook