Proces tegen biomassacentrale

Milieudeskundige Johan Vollenbroek wil dat de provincie Gelderland de biomassacentrale Veolia in Arnhem onmiddellijk stillegt. De centrale stoot behalve CO2 en stikstof nog veel meer schadelijke stoffen uit, zoals zwaveldioxide, chloor, ammoniak en fluor. Hiervoor is geen vergunning verleend. Zie het artikel in de Gelderlander van 29 april jl. 
 
Johan Vollenbroek en zijn team van juristen van het Mobilisation for The Environment (MOB) hebben namens Arnhems Peil en de Bomenbond de Provincie in gebreke gesteld omdat de provincie het nemen van een beslissing over het intrekken van de natuurvergunning voor zich uit probeert te schuiven. De provincie kwam met het aanbod om een compromis te sluiten dat de centrale goede filters op de centrale zou zetten. Maar Jan van der Meer (GS Provincie Gelderland) roept al maanden dat hij dat sowieso gaat doen. Ook blijkt dat er bij de laatste controle op allerlei soorten uitstoot helemaal niet gemeten is hoe groot die uitstoot is om de eenvoudige reden dat er geen filters inzitten voor al die overige schadelijke stoffen.
 
Financiële steun voor de proceskosten is belangrijk
Het MOB heeft  landelijk zeer veel zaken lopen tegen biomassa/stikstof/pfas/vliegvelden. Johan Vollebroek en zijn juristen moeten dus keuzes maken. Als wij in Arnhem voldoende geld kunnen verzamelen kan het MOB extra advocaten en juristen op de zaken voor Arnhem zetten. Financiele steun zou dus erg fijn zijn. Je kunt ervoor kiezen om eenmalig een bedrag over te maken, maar onze voorkeur heeft als je met een klein bedrag maandelijkse donateur zou willen worden. Je kan zelf het bedrag bepalen. Meer hierover staat op biomassazaak.nl
 

Doneer om de Biomassa Zaak te steunen
Naam:                              EDSP ECO
Rekening nummer:    NL93 TRIO 0788 8220 55
Onder vermelding:     Biomassa Zaak Arnhem

Of gebruik Paypal om je donatie over te maken:

N.B. Voor een eenmalige betaling is Paypal een makkelijke en veilige manier om een betaling te doen.
Voor een periodieke donatie kan je beter een periodieke overboeking rechtstreeks via je bank doen, vanwege de steeds terugkerende kosten van een Paypalbetaling. 

 
 

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Share on facebook
Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik