Welkomst bijeenkomst nieuwe buurtbewoners

Wij zijn er in het afgelopen jaar getuige van geweest dat aan het Charley Bosveldhof drie nieuwe appartementsgebouwen gestalte kregen. Inmiddels zijn die langzamerhand bewoond en hebben wij nieuwe buurtbewoners gekregen. 

Het komt niet vaak voor dat we zoveel nieuwe bewoners in een keer kunnen verwelkomen. We zijn blij met hun komst en hebben daarom een welkomst-bijeenkomst voor hen georganiseerd. Wij nodigen ook andere buurtbewoners van harte uit.

De bijeenkomst vindt plaats op 25 april in De Malburcht, Graslaan 97. We beginnen rond 19.30 en sluiten rond 21.30 uur af. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden. U kunt kennis maken met de nieuwe buurtbewoners onder het genot van een kopje koffie, een hapje en drankje. Onze buurtband De City-Neighbours treedt op en wij vertellen nog eens wat er allemaal in onze wijk te beleven valt.

Wij zien uit naar uw komst!
Bestuur Bewonersvereniging en de Stadsburen

Parkwonen

De onlangs opgeleverde appartementen maken deel uit van het nieuwbouwproject Parkwonen, dat ontworpen is door architectenbureau Steenhuis Bukman uit Delft. Veel van de woningen in Stadseiland zijn van hun hand.

De gebouwen zijn schuin gepositioneerd en ten opzichte van elkaar iets gedraaid. Op die manier vormen ze een waaier en zijn er lange zichtlijnen ontstaan in de omgeving en vanuit de woningen. De parkeerplaatsen zijn deels onder de gebouwen, zodat de openbare ruimte tussen de blokken zoveel mogelijk groen blijft. De architectuur van de gebouwen is alzijdig, wat onder meer tot uitdrukking komt in de vrije positie van de balkons. Deze zijn als losse elementen aan de gevel geplaatst en verschillen per woning en per verdieping. Het materiaalgebruik in het plan is onderhoudsarm en duurzaam, met mooie verouderende materialen en veel glas. De gebouwen verschillen in gevelindeling en kleurstelling. Zo zijn er drie kleurpaletten ontstaan die per blok verschillen, maar samen een mooi harmonieus geheel vormen.

Bijzonder is dat de woningen niet op gas zijn aangesloten. Per woning liggen er 9 zonnepanelen op het dak, de isolatie is optimaal (zoals isolatieglas met drie lagen), de verwarming gebeurt electrisch en door toepassing van een warmteterugwinning ventilatiesysteem gaat er weinig warmte verloren. 

Woonlocatie voor oudere Indische Nederlanders

De eerste twee gebouwen met ieder 24 appartementen zijn toegewezen aan Stichting Impian Kita. Deze stichting heeft als doel kleinschalige woonlocaties te realiseren voor oudere Indische Nederlanders, waar men elkaar kan ontmoeten, ondersteunen en helpen. Op deze manier kan men langer zelfstandig op zichzelf blijven wonen. Op de begane grond van twee gebouwen is een gemeenschappelijke ruimte. Ook de tuinen rondom de blokken zijn voor collectief gebruik. Kortgeleden zijn daar o.a. 11 magnolia’s (tulpenbomen) en 3 walnoten geplant. En palmbomen bij de entree’s. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik