Klompenpad vanuit uiterwaard bij ons naar Looveer?

Op 14 september start de ontwikkeling van een nieuw Klompenpad in Elden. Wij hebben de suggestie gedaan om dit wandelpad door te trekken via uiterwaard Bakenhof, grenzend aan onze wijk, langs de Rijn naar het Looveer in Huissen.

Het zou natuurlijk heel fijn zijn voor de wandelaars onder ons als we onder de Sacharovbrug door zouden kunnen lopen langs de Rijn. Nu stuit je daar op prikkeldraad en borden “Verboden Toegang” omdat de weiden achter de brug particulier eigendom zijn. Intensief overleg door de Klompenpaden projectleider van Landschapsbeheer Gelderland met de boeren en financiële compensatie kan ervoor zorgen dat er overstaphekjes komen. En dat de verboden plaats maken voor geboden hoe wandelaars door dit prachtige en rustige natuurgebied langs de Nederrijn hun weg kunnen vinden naar het Looveer. Vandaaruit kan je dan nog verder lopen aan de Liemense overkant, waar ook een klompenpad is. Of de weg vervolgen naar Huissen, een kop koffie met wat lekkers drinken in het gezellige stadje en de bus terugnemen naar huis. Of over hetzelfde pad teruglopen en nog eens genieten van de mooie omgeving. Aan de overkant splitst zich hier de IJssel af van de Nederrrijn. In de verte zie je de kerktoren van Westervoort.

Maar genoeg gedroomd. Het is nog lang geen realiteit. De grondeigenaren moeten willen meewerken en er moet budget gevonden worden. Onze belangstelling zal een impuls zijn voor de Gemeente en Landschapsbeheer Gelderland om hiervoor menskracht in te zetten en een vooronderzoek doen. Mocht dit positief uitvallen, dan zal aan ons worden gevraagd om een vrijwilligersteam te vormen dat meehelpt met het uitzetten van de route. Ook krijgen wij dan een taak om door crowdfunding een deel van het benodigde budget te verzamelen. In de peiling hieronder kan je aangeven of je graag wilt dat er een klompenpad langs de Rijn komt en of je daar op de een of andere manier aan mee wilt helpen.

Vind je een Klompenpad langs de Nederrijn naar het Looveer een goed idee?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

De peiling is anoniem. Door hieronder te reageren kan je jezelf bekend maken en/of je mening toelichten, als je dat wilt. Dat kan ook door een mail te sturen naar de redactie, die wordt niet gepubliceerd. 

Op 14 september is er een voorlichtingsavond in het Dorpshuis van Elden over de ontwikkeling van het nieuwe Klompenpad daar. Als je veel belangstelling hebt hoe zoiets gaat, kan je deze avond bijwonen. Hier vind je meer info.

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik