Nieuwe buurttribune Bakenhof wordt feestelijk geopend

Vrijdag 27 september is de feestelijke opening van een nieuwe tribune bij de Cruijff Court Bakenhof! De tribune is  afgelopen zomer door jongeren zelf gebouwd op initiatief van de Jeugdwijkraad Malburgen. Ook wordt er een hele serie fitnesstoestellen  geplaatst. Jong en oud nemen nu samen bezit van het terrein ((gelegen tussen de Wout Wagmanshof en de tennisbanen) en kunnen daar gezamenlijk nog een groot aantal plannen gaan realiseren. De tribune is niet alleen voor voetbalpubliek maar kan ook gebruikt worden voor openlucht film-, theater- en dansuitvoeringen.
 
Speciaal voor de opening op 27 september wordt er een voetbaltoernooi georganiseerd waar jongeren uit heel Arnhem aan mee kunnen doen,van 15 tot 18 uur voor zes teams van 10 t/m 14 jaar, en van 19.00 tot 21.00 uur voor zes teams van 15 t/m 18 jaar. Vol is vol! Aanmelden voor het voetbaltoernooi kan bij: Hicham@am-supportteam.nl
 
Tussen 18.00 uur en 19.00 uur is er een ‘Do it Yourself’ Buurttafel. De Jeugdwijkraad regelt soep en Turks brood. Bewoners van Stadseiland en de ouders van de voetballende jongeren worden uitgenodigd om zelf een lekker gerecht mee te nemen en met elkaar te delen.
 
Zo ontstaat er ‘culinaire uitwisseling’. Tijdens het eten is er ook een quiz voor gemengde teams van Malburgse Jeugd en de oudere stadseilanders.  De teams krijgen o.a. vragen over de wijk, Arnhem, Vitesse, muziek en cultuur. Alleen teams van jong en oud die goed samenwerken kunnen naar verwachting tot een hoge score komen. Het winnende team krijgt een ludieke prijs! De buurttribune is tot stand gekomen door samenwerking tussen Wijklab, Sportbedrijf, AM Support en Bewonersvereniging Stadseiland.
 
Naast het voetbaltoernooi, zijn er diverse side-events en activiteiten zoals een pannakooi en een boksbal. In het kader van Burendag wordt het voormalig trim parcourtje in ere hersteld. ’s Avonds kun je natuurlijk ook gewoon lekker komen chillen bij het kampvuur en als alles mee zit genieten van de openluchtbioscoop.
 
Kom dus langs en mis het niet op vrijdag 27 september a.s. vanaf 15 uur. Tot dan!
 
Meer weten?

Meer info over het project: Willem Jakobs (Stadsgras)  mail@wijklab.nu  of tel 06-16098771

 

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik