Plant een bol

Omdat de berm aan de dijkkant van de Fanny Blankers-Koenstraat in het voorjaar niet meer gemaaid wordt, is het nu mogelijk om wilde narcissen en andere bollen te planten. Deze bloeien in het vroege voorjaar en vermeerderen zich door verwildering, dat wil zeggen dat ze kleine bolletjes krijgen. Elke bol zorgt zo voor zijn eigen nakomelingen en er hoeven dus niet ieder jaar opnieuw bollen te worden geplant.

Ook in het talud aan de straatkant en het plantsoentje bij de Adriaan Paulenstraat kunnen bollen geplant worden. Er zijn speciale soorten die verwilderen. Behalve narcissen zijn dat ook andere soorten bloembollen, zoals boshyacinten, blauwe druifjes, allium (sierui), anemonen, crocussen, sneeuwklokjes en tulpen. In alle kleuren en maten. Een goede kwekerij om een bestelling te doen is De Warande, www.sterkebollen.nl

Dit is een biologische kwekerij die zich gespecialiseerd heeft in verwilderingsbollen en stinzen (bijen)planten. Kijk hier voor het assortiment dat geschikt is voor onze bodem. Als je meerdere soorten wil bestellen kan je dat het beste zelf doen.

Voor een gezamenlijke bestelling van wilde narcissen en boshyacinten  kun je mij een email sturen. Dan krijgen we korting en hoeven we maar eenmaal verzendkosten te betalen. Zet in de mail hoeveel je van elke soort wil kopen (per 10 stuks), de prijs is ongeveer €0,30 per bol. Email: ottomunters@xs4all.nl

Wilde hyacint

Plantadvies: www.sterkebollen.nl/service/FAQ/

p.s. Ik hoor net dat de voorraad wilde narcissen zeer beperkt is, doe dus snel je bestelling als je mee wilt doen.

3 reacties

  1. Prima actie Otto! Je draagt er aan bij dat onze wijk steeds mooier wordt. Dank voor al je inspanningen. Wij doen zeker mee!

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Delen op Facebook
Gebruikersgroepen
We hebben ons ingezet om een plan te maken dat recht doet aan veel verschillende soorten gebruikers en uiteenlopende belangen.
Begin recreatieve zone
Vanaf de John Frostbrug begint de recreatieve zone
De afrastering aan de rechterkant kan doorgezet worden tot aan het eerste bruggetje over de nevengeul.
Het veerooster is hier dan niet meer nodig en kan worden hergebruikt bij het eerste bruggetje.
De recreatieve zone zie je hier aan de linkerkant van het fietspad. Breedte circa 35 meter.
Dit is ongeveer in het midden van de 900 meter lange strook.
De recreatieve zone bij het eerste bruggetje.
Aan de andere kant begint de lage dijk tussen nevengeul (rechts) en Rijn.
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik
Recreatief gebruik