Werkgroep Verkeer en Veiligheid

Update 30 augustus
Twee bewoners hebben al gereageerd op onderstaand bericht. We zoeken dus naar nog een bewoner die mee wil doen aan deze werkgroep.

Ondertussen vindt er wel een interessante ontwikkeling plaats die de parkeerdruk in de wijk kan verminderen. Namelijk: autodelen! Sinds kort staat er een electrische deelauto van MyWheels op een centrale plek in de wijk (in de Charley Bosveldhof). Omdat deelautogebruik beter werkt als er een aantal deelauto’s beschikbaar is, stimuleert het bestuur van de bewonersvereniging het initiatief. Ook de gemeente werkt er graag aan mee. Het gebruik van een deelauto, zeker als vervanging van een tweede auto die incidenteel gebruikt wordt, is niet alleen duurzamer, maar ook minder kostbaar. Op de Buurtdag van 11 september kan je uitleg krijgen en een coupon voor een gratis proefrit. Een abonnement brengt geen maandelijkse kosten met zich mee. Alleen het aantal uren en gereden km’s moet je betalen. Meer info.

Oorspronkelijk bericht, 21 juni 2021
In de afgelopen maanden zijn er weer enkele berichten en mails geweest over parkeerproblemen aan de Stadswaardenlaan. En de drukte in andere straten. Ook zien we dat er weer meer overlast is van brommers op de dijk.
Als bestuur van de Bewonersvereniging onderschrijven wij het belang van deze zaken en van de verkeersveiligheid in onze wijk. Maar wij kunnen -naast alle andere taken- dit alleen oppakken als er bewoners zijn in de wijk die hier vanuit een werkgroep wat aan willen doen. Wij roepen dan ook op om een werkgroep te vormen die zich met verkeer en veiligheid gaat bezighouden. Als er minimaal 3 wijkbewoners opstaan om deze werkgroep te gaan trekken, dan zal er iemand vanuit het bestuur aanhaken om te ondersteunen. Dus heb je interesse in dit onderwerp en wil je je er hard voor maken? Stuur dan een mail naar bewoners.stadseiland@gmail.com

 

 

 

Je kunt hieronder reageren op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.  

Share on facebook
Delen op Facebook